Oregon Coastal Refuges Headquarters

portfolios  >  installations  >  oregon coastal refuges headquarters 

Oregon Coastal Refuges Headquarters, Newport, OR

Commisioned by and for the Oregon Coastal Refuges Headquarters, this motorized Polage mural measures 4′ x 5′ and is served by a 7′ diameter polarizing filter inside the wall where it is displayed. The image changes slowly and continually from the first view you see above with puffins to the second with ducks. This piece represents the two main populations of the area during the summer (puffins) and winter (ducks).

Client: Oregon Coastal Refuges Headquarters, Newport, OR

Description/Materials: Continually changing Polage art mural

Size: 4 ft. x 5 ft.

Special features: 7’ diameter Polarizing filter installed in the wall behind the mural

view through polarizing filter you see puffins in summer...

...and as you turn the polarizing filter...

...until the polarizing filter is turned 90 degrees, whereupon the winter scene appears.